2019. gada olimpiādes nolikums

29 aprīlis 2016

1. kārtas rezultāti

Paldies visiem olimpiādes 1. kārtas dalībniekiem! Novērtējam visu skolēnu centību. Gandrīz visas atsūtītās programmas veic savu uzdevumu labi vai pat nevainojami. Prieks par tiem skolēniem, kas savu risinājumu padarīja interesantu un neparastu. Daži projekti gan jaunākajā, gan vecākajā grupā bija īpaši radoši. Tuvāko dienu laikā olimpiādes vietnē publicēsim vienu interesantu projektu no katras klašu grupas risinājumiem.

Finālā piedalīsies 100 precīzāko darbu autori. Viņu skolotāji ir saņēmuši atbildes vēstuli ar to skolēnu sarakstu, kas kvalificējušies olimpiādes 2. kārtai 14. maijā Rīgā, Raiņa bulvārī 19. Pārējiem nebija tik labi veicies. Tomēr tos, kas ļoti centās, bet netika līdz finālam, gaidīsim nākamgad, kad programmēšanas pieredze Scratch valodā būs jau daudz lielāka.

Zemāk publicējam 1. kārtas uzdevumu skriptus, kādi varēja saņemt maksimālo punktu skaitu. Protams, arī ar citādiem algoritmiem varēja saņemt maksimālo punktu skaitu. Olimpiādes 2. kārtā būs gan vienkāršāki, gan sarežģītāki uzdevumi nekā 1. kārtā risinātie. Lai ar prieku varētu izbaudīt olimpiādes 2. kārtu, trenējieties un arī atkārtojiet, kam paredzēts katrs Scratch bloks! Veiksmi mācībās!

4.-6. klašu grupas uzdevuma "Gadalaiki" atbilde

7.-9. klašu grupas uzdevuma "Labākais klikšķinātājs" atbilde